(OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum Forum Index (OLD) (ARCHIVED) Puppy Linux Discussion Forum
Puppy HOME page : puppylinux.com
"THE" alternative forum : puppylinux.info

This forum can also be accessed as http://oldforum.puppylinux.com
It is now read-only and serves only as archives.

Please register over the NEW forum
https://forum.puppylinux.com
and continue your work there. Thank you.

 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups    
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

The time now is Mon 19 Oct 2020, 23:01
All times are UTC - 4
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Puppy 8.0: Mouse Pointer Disappears After Start-Up
Moderators: Flash, Ian, JohnMurga
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
Page 2 of 2 [19 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
Author Message
3guesses

Joined: 30 Sep 2014
Posts: 172

PostPosted: Mon 30 Dec 2019, 16:30    Post subject: Re: Samsung laptop problem
Subject description: with 32-bit Ubuntu Pups
 

davids45 wrote:
G'day,

Trying to concentrate on this while watching grandchildren attack presents.....

My remembered experience is this disappearing cursor only happens on my laptop. Desktops are fine with all Pups.

It looks to be a Samsung problem as we both have Samsung laptops - Bigpup, what hardware are you using?

I do not have any 64-bit Ubuntu Pups on this laptop so I don't know if this odd behaviour is restricted to recent 32-bit Ubuntu Pups on this Samsung laptop.

On this laptop for older Ubuntu Pups, the desktop will go black then almost immediately re-appear after several seconds as though there is a quick restart of X. Cursor comes back when the desktop re-appears.

On recent Ubuntu Pups from peebee (Bionic, Cosmo, Dingo, Ermine - not just Bionic), after several seconds of desktop displaying, only the cursor "arrow" disappears . The cursor is still "there" as clicking the mouse will get a response corresponding to wherever the invisible cursor is.

3guesses,
Have you tried a different, non-Ubuntu Pup on your laptop? Or a much earlier Ubuntu Pup (Xenial or Tahr, say)?
My 'xwin' console method would be equivalent to your 'Leave' then 'Restart-X'.
Once you restart-X, is everything then OK? For my laptop, it's only a ONE-OFF first-start issue. Once fixed, no further cursor loss. But each re-boot of a recent Ubuntu Pup on the laptop, it's there again (or not there, to be pedantic).

David S.

Yes, earlier versions of Puppy (slacko, tahr, xenial) work no problem. Everything seems fine in 8.0 once the pointer reappears (either by re-starting X or after the screen blanks) ie this problem seems limited to when first starting Bionic Puppy 8.0 - not tried Cosmo, Dingo, Ermine that you mention.
Back to top
View user's profile Send private message 
3guesses

Joined: 30 Sep 2014
Posts: 172

PostPosted: Fri 03 Jan 2020, 16:11    Post subject: antiX 19 seems to have the same bug  

If it's any consolation, antiX 19 seems to be afflicted with the same bug - does it and Bionic Puppy 8.0 share the same codebase?
Back to top
View user's profile Send private message 
3guesses

Joined: 30 Sep 2014
Posts: 172

PostPosted: Fri 17 Jan 2020, 14:55    Post subject:  

Quick update: this also happens for me on a second Samsung NP-N130.
Back to top
View user's profile Send private message 
Pirla

Joined: 24 May 2020
Posts: 1

PostPosted: Sun 24 May 2020, 04:41    Post subject:    

I have a Samsung N140 with exactly the same problem. All my other branded Atom based machines are fine.

But I have a sort of fix. In the mouse properties tick the hide pointer when not moving box. Then it always comes back when you move it!!
Back to top
View user's profile Send private message 
Display posts from previous:   Sort by:   
Page 2 of 2 [19 Posts]   Goto page: Previous 1, 2
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.   This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic
 Forum index » House Training » Bugs ( Submit bugs )
Jump to:  

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
[ Time: 0.0450s ][ Queries: 11 (0.0197s) ][ GZIP on ]